Winkelcentrum Driebruggen en terug

30 april. Oude Koninginnedag datum. Maar nu de eerste dag van een serieus trainingsweekend in de aanloop naar onze eerste 4-Daagse, straks in Nijmegen. Dit weekend stelt het trainingsschema van ViaVierdaagse ons ten doel: minimaal 25 kilometer wandelen.
IMG_8146IMG_8151
Vandaag, zaterdag dus, meteen maar een stevige kop eraf met een rondje Haastrecht, Hekendorp, Hoge Brug, Driebruggen en via de Reeuwijkse Plassen route weer terug naar Gouda. Volgens onze wandel/sport-App van Strava, zijn we all-in 3 uur en 44 minuten onderweg geweest, waarvan we netto 3 uur en 27 minuten en 11 seconden in beweging waren. Totaal bewogen afstand: 17.1 km. Goed voor een tempo van 12 minuten per km, ofwel 5 km per uur. Tot zover de statistieken. Deze nog dan: 1606 calorieën verbruikt. (Kom ik in een latere blog nog een keer op terug: de kilorieen wetenschap.)
IMG_8162IMG_8184
Een deel van de niet bewogen tijd verbleven wij in Snackbar De Koning in Driebruggen. Daar hielden we halt na de eerste (bijna) 9 km, toe aan een plasbeurt en een softijsje.
We waren er eigenlijk voor openingstijd, maar de vriendelijke uitbaatster – Esther Koning – was ons zeer ter wille. Ze wilde ons best wel op de foto te zetten – met ijsje voor haar zaak. Zij gaf zelfs als aardigheidje een kwartetspel mee; een promotie-gimmick namens Winkelcentrum Driebruggen. Dat dit winkelcentrum vier winkels omvat, doet niets af aan het gebaar. Sterker nog: het getuigt van ondernemerslef om dit te doen, om je zaak op de (kwartet)kaart te zetten. Wij gaan er zeker vaker een ijsje scoren.
IMG_8150IMG_8186
Het is een schitterende wandelroute. Never a dull moment. Voortdurend genietend van de pracht en de kracht van de natuur in Het Groene Hart. Daar gaat het eigen hart sneller van kloppen. Lopend langs de IJssel, langs de wetering, en polderweggetjes, de plassen waarin eendenkuikentjes en donskoetjes naar hartenlust spetteren, zich niet bewust van de dreigende Reiger voor wie hun gepiep klinkt als het sein van de magnetron dat de hapjes klaar zijn. Ook dat is natuur.
We genieten van het vogelorkest met de twinkelende solisten in het struweel langs de route. Dat er hier en daar een gesneuveld ei op ons pad komt, ach, ook dat is de natuur. Onze trainingswandeling blijkt trouwens deels samen te vallen (te ’lopen, haha) met de Gouwe Wiericke route, van het Wandelroutenetwerk Provincie Zuid Holland). http://www.zuid-holland.nl/onderwerpen/landschap/recreatie-vrije-tijd/wandelroutenetwerk/
IMG_8176IMG_8185
Kortom: heerlijk gelopen. En behoudens een bescheiden blaar een probleemloze training. Op de laatste kilometer zijn we zelfs begeleid door onze achterop fietsende buurvrouw. Voelde een heel klein beetje aan als de finish op de Via Gladiola. Maar voor het zover is, wachten ons nog heel wat trainingskilometers.

©

Bart C van der Harst, Gouda, 30 april 2016