BIJNA 1000 ! Op naar Nijmegen..

Achtertuin Wandelingen
Twee weken voor de start van de 4Daagse – onze tweede, yes! – staat de voorbereiding op 917 km , gewandeld tm juni. Daarmee komt het doel ‘1000 km in 2017’ mogelijk al voor de start in Nijmegen rond . Komende week staat minimaal 40 km op het programma. (Gouda – Utrecht by feet..)

Deze week ook twee fraaie wandelingen in de regio gedaan – kort (9 km) en lang (20 km). Beide wandelingen waren verrassend. De korte – zondagse – was een rondje langs de IJssel, via Haastrecht en de Steinse Dijk. In Haastrecht is het Bisdom van Vliet, een museum inzake lokaal/regionale cultuur-historisch besef. Er  hoort een fraaie Overtuin bij, waar je zo een paar km in  rondloopt. Midden in de tuin, naast diverse andere authentieke details, die je en passant passeert, is het graf (monument) van Paulina le Févre de Montigny – Bisom van Vliet en haar echtgenoot Johan. (Een oude regenten familie). Verrassend. Zelfs hun hond kreeg een eigen steen.
Dat ontdekten we nadat we hier al 25 jaar voorbij komen, ligt min of meer in onze achtertuin.

Later deze week gewandeld van Woerden naar Gouda. (eerst met de sprinter naar Woerden toe, uiteraard). De route wandelt door de polder, via Waarder, Driebruggen, over de Prinsendijk, voorbij de Oukoopse molen, en ‘De Put van Kruijt’. Die put is onderdeel van het moerasreservaat ‘Oukoop en Negenviertel’. Historisch, natuurmonument, Hollandse Waterlinie. We raken niet uitgeleerd en uitgekeken. Fraaie natuur, witte zwanen, zwarte zwanen, oranje eendje. En  verse kersen, zo van de boom, voor een prikkie. En dat  allemaal in onze ‘achtertuin’.