Dubbelloops weekend Nederland-België – Deel 1

Rondje Reeuwijk Surfplas, Driebruggen, Hekendorp, Haastrecht

Nog efkes, dan gaat het los: de 4Daagse. Zal een groot feest worden, want het is de 100e editie.. En – partner en ik – zijn van de partij (als er geen gekke dingen gebeuren). De 100e 4Daagse, is onze eerste keer. Via de stichting Via-4Daagse, hebben we een startbewijs bemachtigd. Compleet met trainingsschema. Begonnen eind januari en  eind juni liggen we mooi op schema. Juni is de piekmaand qua training: kilometersmaken!  Al ruim 100 km gelopen, in juni: afgelopen weekend stond nog een dubbel-loop op ons programma, a ca 45 km. Eén route in de buurt, en één tocht in België,  net over de grens, bij Kalmthout!

IMG_0991IMG_0986 IMG_0998IMG_1003

Reeuwijk Surfplas, Driebruggen, Hekendorp, Haastrecht
Zaterdag 25 juni: een stevig rondje a ca 30 km. Van huis uit richting Reeuwijkse Plassen, langs de Breevaart, door het Reewijker Hout. Om de verste plas heen – de Surfplas – maar niet zonder koffie met vers appelgebak – was nog warm! – bij het restaurant aan de plas (ook rusttechnisch verantwoord op 11 km afstand). De ‘koffie met’ bleek ruim voldoende brandstof voor de rest van de tocht. Via een polder-wandel-trail  langs een brede wetering, inclusief klimwerk over hekken, what the heck! richting Driebruggen.

IMG_1019IMG_1009 IMG_1029IMG_1021

Hier meteen, via Hogebrug, doorgestoken naar Hekendorp. Daar wacht op ca 20 km, een tweede stop, en een kop thee. Het terrasje zit vol. Er is uitzicht op de antieke schandpaal/monument; dit was een historische locatie in de polder-perikelen; ooit schijnt Wilhelmina van Pruisen hier te zijn aangehouden, om te voorkomen dat zij zich zou bemoeien met vage politieke spelletjes in den Oude Hollanden.All the way is het genieten van de lokale natuur, die is uitbundig aan het zomeren. IMG_1033IMG_1046 IMG_1053IMG_1047

De laatste etappe, beetje regen, was een formaliteit. Langs de IJssel, met een mooie Tjalk of Aak voor het mooie plaatje.