2018: MuseumWandelen

Zo dan: is het ineens al lente 2018!! Na drie maanden stilte aan dit front, hoog tijd om onze wandelblog weer op te starten.
Nieuw jaar, nieuwe wandelingen, sterker nog; het Nieuwe Wandelen.  Want naast de vaste wandelwaarde(n) – in elk geval de 4-Daagse in Nijmegen,  3e week juli, gaan wij Wandelgangers in 2018 vooral MuseumWandelen.
Eindelijk is een al jaren bestaand voornemen in daden omgezet; we hebben een MuseumJaarkaart aangeschaft. Het plan is om onze wandelingen zoveel mogelijk te combineren met museumbezoek.

We zijn voortvarend gestart: door de MuseumJaarkaart te kopen in het het Museum Gouda, tijdens een korte trainingswandeling. Vervolgens hebben we in het Museum rondgewandeld, en kennisgenomen van het werk van de in Gouda geboren Renaissanceschilder  Pieter Pourbus (1523 – 1584). Hij verhuisde al jong naar Brugge, waar hij echt beroemd zou worden. Veel symbolische thematiek, geënt op religie, kerkelijke macht, het leven en lijden van Jezus.

Als tegenwicht meteen 2e expositie gescoord, ook in Museum Gouda. Het imposante werk van Henk Helmantel, van Friese komaf, (1968) als vitale 50-ger nog volop actief. Bekend zijn de stillevens, waarvan fraaie proeven van bekwaamheid te zien zijn in de expositie ‘Geloof,  Harmonie en Stilte’.

 

Beide exposities zijn in Gouda te bewandelen tot en met 17 juni. En de stad van kaas, kaars en stroopwafels heeft natuurlijk meer moois te bieden… Inspiratie:  Museum Gouda
Onze volgende MuseumWandeling zal als het goed is een hernieuwde ontmoeting zijn met Van Gogh… Binnenkort op deze blog.