Overpeinzingen van een Wandelschoen

Daar hang je dan als wandelschoen, herenmaatje 42,5. Zorgvuldig gematcht en gemeten, proefgelopen, verkocht. En inmiddels bijna 300 kilometer, ingelopen. Dus je zou denken, als wandelschoen, dat zit wel goed aan die voet.

Nee hoor, begint de voet-eigenaar toch te zeuren. “Na 10 km begint het meestal te knellen, op de wreef, alsof de botjes in mijn voorvoet over elkaar schuiven. Best pijnlijk!”

Wat een mietje, pff! Gewoon doorlopen, daar ben ik voor gemaakt, pardon, daar zijn wij voor gemaakt. Links en rechts, want op één voet kun je geen 4Daagse open. Hoewel? Nou ja, hoe dan ook: m’n schoenmaatje moest er ook aan geloven.

Dus daar hangen we dan: klemgezet in een oprek-installatie. Bijna een etmaal lang van binnenuit onder druk gezet, continue buitenwaarts gerichte kracht, om meer ruimte te forceren voor de wreef van de baas, de aansteller.
Voelt niet fijn, martelpraktijken zijn het. Onze schoenhuid wordt opgerekt, ‘want leer is soepel’; jaja..

Geluk bij een ongeluk: we hebben spannend gezelschap. Aan de muur hangt een serie verleidelijke ShockAbsorbers. (Als je het bij Zeeman koopt, heet het gewoon Sport BH, en voor een fractie van de prijs. Maar goed, een goede naam is wat waard in de marketing.)

Anyway, ter afleiding van onze oprek-pijn, spelen pikante fantasieën in ons schoenenbrein. Verleidelijk dansende boezems op het wandelritme, van fors gebeende wandelaarsters. Dit alles in slow motion afgespeeld, ondersteund met passende, zwoele muziek. En een..

Ho, ho, ho! Dit klopt niet. Want een ShockAbsorber moet precies het tegenovergestelde doen, dan wat van ons verwacht wordt na deze oprekbeurt. Wij moeten voeten extra ruimte geven, terwijl dat stukje klemtextiel, de (bewegings)ruimte voor de boezem juist sterk moeten beperken, afvlakken. Weg zijn de beelden van in slow motion deinende heuvels van verlokking.

Het is trouwens niet eens onze fantasie. Het komt van onze voeteigenaar, de machowandelaar, die zijn erotische associaties via ons ventileert. Dirty Old Man! (DOM).
Die zich straks weer met zijn stinkvoeten aan komt zetten; alles behalve erotisch.

Maar ja, wie vraagt ons wat, als wandelschoen?

Kophouden en doorlopen. Op naar de 100e 4Daagse!

©
Wandelgangers
©

Reageren? Welkom!

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]