Rondje IJssel – VeerstalBlok – 12 km

Helder weer, droog, herfstfris. Tjd om wat licht en lucht te pakken:  een blokje polder met de Hollandse IJssel als leidraad. Vanaf Goverwelle langs de N228, richting Gouda, bij rotonde Stolwijkersluis, via het fiets/wandelpad langs de N207, paar 100 meter richting Stolwijk. Dan, na de nieuwe rotonde, de drukke N207 oversteken, oppassen!
De Gouderakse Tiendweg op…rust. Kilometers wandelen, tot aan Beierse wegje, rechtsaf, en via Middelblok, richting Gouderak, maar al snel, bij rotonde, rechts ovversteken. En voor de Hollandse IJssel blijven. Dan via de/het Veerstalblok richting Gouderakse Dijk naar de rotonde Stolwijkersluis. Oversteken en via de dijk – langs het snel vorderende nieuwbouw-vrije kavelproject bij de sluis – terug, richting Haastrecht.  Over de Goejanverwelledijk, richting Haastrecht, na krap 2 km,  linksaf het Steinse Groen in (fietspad). Hier zijn de groene longen in onze achtertuin, zuurstofrijk thuiskomen.
Afwisselende route, uitgestrekt polderland, diverse bedrijfjes – activiteiten langs de Tiendweg – zoals de manege, een poezenopvang en de VTV GroenakkLangs de IJssel is het wat stedelijk-industriëler, ook door de diep liggende IJssel, en natuurlijke de dominante productieplants aan de stadskant. Vanaf Stolwijkersluis is het weer een mooier IJsselstroom gebied.