4-Daagse ’23. Zin-in-in !

Nog even, en we  starten onze 5e deelname aan de 4 Daagse. We zijn er klaar voor. Ingelopen (nieuwe) schoenen. De nodige kilometers in de benen. Regelmatig zwemmen, voor de algehele conditie. Goede outfit. Plekje gereserveerd op de 4Daagse camping. Kom maar op! Met als motto de favoriete reclameslogan van mijn levens-en wandelpartner – ‘We hebben er Zin-In-In !’

De laatste trainingen lopen we in de eigen regio. Tussen de 5 en 10 km. Rondjes Goudse Hout – Steinse Groen. Of even naar het centrum Gouda, heen en weer. Soms wat langer. Deze week van Gouda naar Alexandrium gewandeld. Bij de sportsuper nog even wat outfit scoren. (Ruim 24 km lopen, terug met de trein).
We liepen o.a. door de fraaie, nieuwe wijk van Gouda, Westergouwe. En het aansluitende natuurgebiedje de GroenBlauwe Zone.
Men noemt de wijk ook wel de badkuip van Nederland. Even verderop is in elk geval het officiële Laagste Punt van ons land. Dat ligt bijna 7 meter onder NAP, in de Zuidplaspolder bij Nieuwerkerk ad IJssel. Je zal er maar wonen, nabij het Laagste Punt. Wij zelf, dus, want Gouda houdt het ook niet droog als het water komt. Oeps…

Toch maar preventief verhuizen? Nou ja, eerst maar genieten van het hoogtepunt van deze wandelzomer: de 4 Daagse. Die kilometers wandelen we boven NAP. Allicht lopen we rond Nijmegen tegen een leuke locatie aan?