Haastrecht-Oudewater-Lopikerwaard-Haastrecht (24 km)

Wij zijn officieel loops. Die diagnose is onvermijdelijk, na de tweede ca 25 km wandeltraining in drie dagen. Daarmee liggen we wel op schema richting 4Daagse. Inmiddels ruim 350 km in de benen, en de schoenen. Die 4Daagse komt met grote stappen naderbij. Dus niet trainen is geen optie:). (En ondertussen gaat het werk ook gewoon door. Maar dat is een ander verhaal…)

Dit is een fraaie route: via Haastrecht over het Jaagpad pal langs de Hollandse IJssel naar heksen- en touwstad Oudewater. Fraaie plaatjes langs de IJssel, zoals het oude ophaalbruggetje in Hekendorp. Hier en daar een camping op de oever. En zelfs de erfstukken van een Tsunami? Goed, naar Oudewater dus. In het pittoreske centrum een korte rustpauze op een terrasje, koffie, thee, met als toetje een home made ijsje van Roberto ijs, prima! Meteen een stukje city-seeing meegepikt met als blikvangers o.a. het stadhuis (inclusief bruiloft), de Heksenwaag, en een groepsbeeld geïnspireerd op een citaat van Herman de Man. (Een zoeker naar het hart van mensen. Die in het hart van Holland leven…)
Daarna even de N228 oversteken, en dan via de Hoenkoopse Buurtweg richting Haastrecht. Met als kers op de taart, een nieuw wandeltraject door een deel van de Lopikerwaard. En dat is zeker het belopen waard!
Langs het riviertje De Vlist, naar Haastrecht. Om na ruim 5,5 uur uit & thuis weer te finishen op onze eigen Oefen-Via Gladiola, in het Steinse Groen (onze achtertuin).
Geen gladiolen, maar een  krop sla:)  Hadden we opgepikt bij de winkel op de Markt in Haastrecht. Boodschapje gedaan voor de maaltijd, wel zo handig.
IMG_9507IMG_9511IMG_9520IMG_9570IMG_9517IMG_9532IMG_9544IMG_9547IMG_9546IMG_9565IMG_9569IMG_9568IMG_9573IMG_9582