Wandelen in de Nationale Fruitmand

Zaterdag 16 april. Onze prunus begint te bloesemen, eindelijk. Voorzichtig ontknoppend in de felle ochtendzon; mooi beeld vanuit onze slaapkamer. En een toepasselijk voorspel van de eerste lange wandel-training in onze 4Daagse aanloop. Vandaag doen we de Rode Kruis Bloesemtocht in en rond Geldermalsen. Samen met broer en schoonzus trekken we de stoute wandelschoenen aan. Met ruim 25.000 andere wandelaars. Gezellig, en gespreid over verschillende afstanden. Wij gaan voor de 20 km.

IMG_7666

IMG_7698
samen in de fruitmand

We vinden een parkeerplekje – goed geregeld – op een weiland langs de aanrijroute. Het veld is drassig, hier en daar loopt een auto vast, maar onze Mini moddert aardig door. Schoenen aan, rugzak op, de lanen in. Van parkeerweiland naar de starthal – de fruitveiling van Geldermalsen – is het al 2,2 km wandelen, zegt onze WandelApp Strava. Prima warming-up. We checken in, krijgen koffie en krentenbol bij de ViaVierdaagse stand, onze begeleidende organisatie. Wij starten welgemoed met onze vuurproef. Nou ja, vuurproef, warm wordt het niet, de temperatuur stokt op een graad of 12, en er blaast een beste west-bries. Ik reken het allemaal goed, zeker omdat wel mooi droog blijft – goed geregeld. De 20 km route loopt door de fraaie 3D ansichtkaart van het Betuweland, onze nationale Fruitmand. Mogen we trots op zijn.

IMG_7725IMG_7720IMG_7763
De Bloesemtocht doet zijn naam eer aan, het ooft in spe loopt al aardig uit. Overal aardige plaatjes en doorkijkjes, ik kom ogen en camera’s te kort. Evengoed staan er bij thuiskomst 134 foto’s in mijn telefoon. Waarvan acte, selectie van de leukste, aardigste, ter illustratie van onze geslaagde vuurproef. Ruimer dan gepland: meer dan 20 km gewandeld, namelijk 24,4! We moesten we ook nog teruglopen naar het Parkeerweiland. Bleek dat ik die uitrijkaart niet echt had hoeven kopen, a 5 euro, ik moest zo doorrijden. Nou, ik heb er toch maar even mee gezwaaid, ja toch? Maar verder: alles goed geregeld. Mijn broer had het nog beter geregeld, met zijn Volvo VIP parking:)

bloesem cees en marga
missie volbracht
IMG_7730
bloesem over de brug

Missie volbracht, 24,4 km, met 4,9 km per uur. We liggen/lopen op schema. Een mooi sportshirt verdiend van ViaVierdaagse, een medaille en – voor mijn eega – ook nog eens een eervolle bloedblaar op elke voet. Beter nu, dan straks in Nijmegen.

IMG_7682

Het schijnt dat ik ’s avonds ook nog heb opgetreden als mijn artistieke alter ego de TroubaDichter BartenofCornelis. Zelfs tot in de kleine uurtjes in Muziekcafé de Lantaern in Zevenaar. Ook dat liep uitstekend! https://www.facebook.com/Bart.enof.Cornelis/posts/1083499301717901?notif_t=notify_me_page&notif_id=1460994791811733
Onderweg naar huis, over de nachtelijke A12, spookte die vraag nog even door m’n hoofd, geschreven op een bord in een boomgaard langs de route: ‘Wanneer stond u voor het laatst in bloei?’ Best een goede vraag…

(wordt vervolgd)