Zandmotor – Wandelmotor – Maar pas op voor Pokemons

Hoog tijd om weer eens de wandelschoenen in te schieten. We willen niet dat het 4 Daagse niveau zomaar weg sijpelt, qua conditie. Daarom twee weken een tour de sentiment door de duinen van Wassenaar naar Katwijk en over het strand terug, met een zuidwester blaas van 5 a 6 op de kop. Pittig, maar voldaan, en weer 11,4 km op de teller. Op 10 september weer een strand-duin combinatie, nu het rondje Zandmotor, vanaf een strandopgang bij het Westerduin, via de vloedlijn bij teruglopend tij – langs Kijkduin en langs de Zandmotor tot aan strandopgang de Molenslag, bij Monster. Daarvandaan terug over het fiets-duinpad: totaal 3,5 uur gewandeld, 14,6 km. Dat begint er op te lijken.

IMG_4120IMG_4101

Het laatste deel van de heenweg, over het strand, was ook weer pittig, nu vanwege het rulle zand en de best hoge temperatuur. Daarbij is het zandgebied rondom De Zandmotor  bijzonder, mooie ervaring. Bij laag water is het breed, en doet het Sahara-achtig aan, goed zichtbaar  hoe nieuwe duinen zich vormen; waar je bij staat, bij wijze van spreken.

IMG_4126IMG_4115

Na een sanitaire stop bij strandtent The Coast , meteen het fietswandelpad opgestoken voor de terugwandel. Bij Kijkduin, de boulevard, liepen we in een Pokemon fuik: vele honderden zombies persten zicht over het smalle duinpad, waar wij net langs moesten. Voor we een pokemon gezien hadden – stonden we vast ! – bizar! Wat bezielt die mensen, ok, ze zijn buiten, maar zijn van de wereld afgesloten, lijkt het.

We hebben ze nog geprobeerd de weg te wijzen: dáar is een Pokemon, en wij wezen richting branding. Had geen effect, want er was geen contact mogelijk.

IMG_4119IMG_4141

Maar verder: fijne wandeling! Mooie route.