Scheveningen Light Walk 2016

Een lichtend voorbeeld van een perfecte organisatie en uitvoering van een prima plan. Een lichtwandeling in, langs, rond en door Scheveningen. Scheveningen Light Walk 2016.
Met een meer dan sfeervol uitgelichte route: over strand, door duinen, bossen en parken,  langs waterpartijen en zelfs even naar de kerk: doorheen de nieuwe Badkapel, (dans!). We wandelden ook door  het speciaal geopende Madurodam (sprookjesachtig mooi in het licht). En dan via het prachtige Statenkwartier naar de havens, door een visafslag, via het noordelijk Havenhoofd (de koppes), weer over het strand, langs de flitsende vuurtoren, via de Keizerstraat, door Oud-Scheveningen, over de boulevard weer terug naar de start- en finish-locatie: De Pier van Scheveningen. Ruim 4 uur onderweg geweest, en net geen vier uur zuivere wandeltijd: 18,7 km volgens mijn Strava teller.
Yes, we did it! Samen met broer en schoonzus. Samen met de  circa 5000 andere wandelaars genoten we van de meest fraaie licht-acts on the road. Zoals de Wandelende Reus op de Frankenslag. En de mooi uitgelichte Watertoren. Ook heel licht, maar dan luchtig, was de toiletjuffrouwen-act van Bep en Toos. Goed voor een vermakelijke sanitaire stop bij Madurodam, met bijzondere  PO-ezie en WC Oneliners op deuren en muren: piesen & poepen met een glimlach. Kortom, veel  moois onderweg. Inclusief een vers stukje kibbeling van Simonis, Koek en Oliebollen, en warme chocomel! Dank!
De eerste editie van de Scheveningen Light Walk staat op ons erelijstje. Volgend jaar zijn we er – DV – weer bij, want natuurlijk wordt dit een prachtige traditie. Op naar de Scheveningen Light Walk 2017!  Met als tussenstops: de Winter4Daagse eind januari in Groningen. En de ‘gewone’ 4Daagse in Nijmegen. Heel goede voornemens…