Op weg naar Nijmegen…

Ook als je wandelt, vliegt de tijd. Met forse stappen komt het dichterbij: de 4Daagse in Nijmegen. Editie nr. 103, onze vierde 4Daagse – DV.

Of we er klaar voor zijn, als WandelGangers? We hebben al aardig wat kilometers trainen in de benen. Pikken her en der een officiële wandeltocht mee. Zoals de Willem de Zwijger wandeltocht in Schoonhoven en omgeving (30 maart, 15 km). Voor een goed doel, is mooi meegenomen. Maar zwijgen? Ho maar. Wandelaars keuvelen wat af onderweg, gezellig. Het is voor ons een thuiswedstrijd, in onze achtertuin, zeg maar.

Daarna de 27e editie van de Rode Kruis Bloesemtocht, onze tweede keer. We lopen de 20 km (13 april), starten bij min 2 graden, serieuze nacht- en ochtendvorst. Uit voorzorg worden de fruitbomen beregend, waardoor fruitbloesem – rondom ingeijsd – flonkeren als natuurlijke kroonjuwelen in het licht van de klimmende Betuwe zon.
Dat maakt de wandeling één lang fotomoment. Je blijft schieten! Het is glibberend genieten door de natte fruitgaarden!

Maar minstens zo mooi zijn de vrije wandelingen in onze achtertuin – een schitterende achtertuin, het Groene Hart en het poldergebied van de Krimpenerwaard.  Een rondje Reeuwijkse Plassen, of de Polder in; trajecten tussen de 8 en 30 km, naar keuze en goesting.

Begin april liepen we diverse korte en middellange wandelingen op Schouwen Duivenland, rondom Burg-Haamstede, in het decor van bossen, duinen, strand en zee. Fraaie beelden, mooie natuurontmoetingen, zoals de ochtendroedel Duinherten. Ruim 50 km in een vakantieweek, inclusief een familie-stadswandeling door Middelburg.

Voor de afwisseling doen we ook stadswandelingen, al dan niet met een extra doel. Zoals de Haagse wandeling vanaf Den Haag Centraal, via het centrum, langs Haagse Harry, de Kloostertuin, en een flard muur-poëzie, op naar Opa in Den Haag Zuid. Kop koffie, bijkletsen, ambulante mantelzorg light. Daarna via het natuur-kust-gebied Westduin, via Duindorp, langs de ingepakte vuurtoren, over de boulevard, vanuit Scheveningen terug naar het station. Rondje van bijna 30 km, een mooie werkdag.

Nu de komende maanden kilometers blijven maken. Want het is zo 16 juli, de eerste etappe.

(Wordt vervolgd)