Op naar het Zilveren 4Daagse Kruis

Tijd vliegt. Ook als je wandelt. Of beter: vooral als je wandelt. En zie: de 4Daagse 2020 staat alweer op de agenda. De inschrijving al gedaan, ook de camping al gereserveerd. Tijd om de aanloop-training op te schroeven. Dit is geen gewone 4Daagse voor ons, Wandelgangers.

Jubileumloop

We gaan op voor onze 5eeditie! Op naar het officiële zilveren 4daagsekruis. En dat terwijl het plan was om één keer mee te doen. Zijn we dus mooi in de 4Daagse val gelopenJ Met open ogen en toenemend plezier. Besmet met het 4Daagse4-rus. En meer dan dat: het wandel4-rus.  (Nee, geen Corona, daar doen we niet aan.)

Juli komt met rappe stappen dichterbij. We liepen – na regelmatig wat kleine loopjes (5 a 10 km) – nu ruim 17 km, de buitenronde Reeuwijkse Hout.

Zuurdesem tosti

Prachtige route, dwars door het natuurgebied van de Reeuwijkse Plassen. Overal is de lente in aantocht, wonderschoon weer. Veel vogels op de weilanden en op het water. En een vol voorjaarsterras bij Paviljoen Reeuwijkse Hout. Prima tent voor onze tussenstop met jus d’ orange, gemberthee en krokante tosti van zuurdesembrood.

Voldoende brandstof voor een soepele 2e helft, en een goed gesprek onderweg. Over het einde van onze levenswandeling. Cremeren, begraven? Cremeren dan maar? Waarvan 75% ter verstrooiing op ieders eigen rootsgebied. En 25% van ieder samen in één potje, als een unieke blend. Verbinding tot over de finish. Sentimenteel gedoe? Nou en?

Trouwens, eerst maar eens dat zilveren kruis zien te halen.

(wordt vervolgd)