LenteWandel <> Polderpaden (13 km)

Dag na de verkiezingen. De eerste officiële lentedag 2017. Zal wel toeval zijn. Hoe dan ook: mooi excuus om de natuur in te stappen. Paar uurtjes op ZEN. Zo vanuit huis, de polder in. Soort Route-Hoppen eigenlijk, waarbij we delen van diverse routes aan elkaar knopen. Kan makkelijk hier, in Hartje Groene Hart, er loopt van alles voorbij.

Voor de deur stappen we meteen op het Hollands-Utrechts Polderpad. Dat is eerst een stukje klunen, dan wel Steeple Chase, hekje op, hekje af. Tot je erachter komt dat de meeste hekken gewoon opengaan. (Ik ben niet blond, ik ben een hek..:) )

In Hekendorp een thee-stop bij Knooppunt 15, tevens gezellig route-Café. Het is rond lunchtijd, dus volle bak met sportieve pensionado’s, vooral fietsers en wij, de wandelaars.  Check. Via het schattige fietspadbruggetje in Hekendorp, de IJssel over,  dan verder aan de andere kant van de N228, weer de polderpaden op. Nu richting Haastrecht, om uit te komen bij het nieuwe natte natuurgebiedje De Hooge Boezem achter Haastrecht. Pal aan de Vlist, onder de slag van de onlangs gerestaureerde BoezemMolen.

Onze intocht in Haastrecht is een soort ChickenRun, begeleid door het lokale Vrije Uitloop Inloop Kwartet. Op de markt – ff een verse prei op de markt gescoord – via de Goejanverwelledijk en het Steinse Groen weer op huis aan. Uiteraard finishen we over onze eigen Oefen Via Gladiola. Want: we zijn op weg naar onze tweede 4Daagse, straks in Nijmegen. Nu al zin in…   (Tip: een klik op een foto opent de fotogalerij, makkelijker kunnen we het niet maken..;)