Japanse Tuin …Den Haag (Bucket List)

Tijdens de The Hague City Walk zijn we er langs gelopen. Links laten liggen zelfs, al zou het kunnen qua tijd. Maar we besloten om het onze wandel bucketlist te zetten: de Japanse Tuin in Den Haag. In park Clingendael om precies te zijn.
En zo gezegd, zo gewandeld. Dit keer direct vanaf Den Haag Centraal Station, via het Haagse Bos, waar we zonder de THCW pijltjes zelfs even dreigden te verdwalen. Maar het kwam goed. Langs Huis Den Bosch, nog steeds in de steigers, aangeland bij Chalet Den Bosch, even verderop voor een kop koffie met sanitaire stop.
De A 44 onder door en dan kun je zo landgoed Clingendael inwandelen.
De Japanse Tuin is dan niet ver meer, en laat zich eenvoudig vinden. Gratis toegang, en niet te druk: ideale omstandigheden. Hoewel de bloei net over het hoogtepunt is, heeft de Japanse Tuin ons genoeg schoons te bieden; de lay out is fraai, de authentieke elementen, zoals het theehuisje, de bruggetjes en die schitterende kleuren.
Genieten en plaatjes schieten.
Daarna nog even doorgewandeld, dwars door de stad, richting Den Haag Zuid voor  familiebezoek.
Na de thee terug met de tram 3 naar het station. Daar hebben we de wandel-app afgeklokt op 18,8 km. Mooi stukje, ging ongemerkt. Voelt nu al goed richting onze tweede Daagse, straks in Nijmegen. Zin in!